Søylegården nanobryggeri

logo - Søylegården nanobryggeriSøylegården er ikke som alle andre borettslag! I en gård fra 1920 finnes det en del rom som ikke lenger brukes som opprinnelig – som for eksempel en gammel vaskekjeller. På generalforsamlingen i 2013 vedtok vi å bruke rommet til ølbrygging.Den første batchen med skikkelig kortreist øl ble servert på gatefesten i Knud Graahs gate sommeren 2013. Siden da har mye godt kommet ut av vaskekjelleren.

Bryggeriet er etablert som en frittstående organisasjon, som leier lokalet av bygården. Som beboer i Søylegården kan du bli medlem av bryggelauget, og dermed være med på fellesbrygginger og kurs, eller leie bryggeriet til eget bruk. Det er et eget styre som planlegger felles aktiviteter, styrer økonomien og ressursene.

For å bli medlem i bryggelauget, må du ta kontakt med styret i bryggelauget på epost soylebrygg@gmail.com, eller på bryggeriets facebookside. Det er en éngangskostnad for å kjøpe seg inn i lauget, og deretter en årsavgift årene etter.

Borettslaget og borettslagets styre er ikke involvert i driften av bryggeriet, utover å stille lokalene til disposisjon.

Bilder fra bryggeriet. Foto fra bryggeriets facebookside

Den gamle klesrullen er blitt ombygget til bryggebenk. Vi tar vare på lokalhistorien!
Foto: Søylegården Nanobryggeri på facebook

Tavler med oversikt over hvia som befinner seg i bryggeriet. Foto: Søylegården nanobryggeri på facebook.

Tavler med oversikt over hvia som befinner seg i bryggeriet. Foto: Søylegården nanobryggeri på facebook.

Faksimile fra Bolig og Miljø

Faksimile fra Bolig og Miljø