Nærmiljøet

Gården vår ligger på øvre Torshov (ifølge Riksantikvaren) eller Sandaker. Rett over gata for gården ligger Åpent bakeri – Torshov i Åsengata – et trivelig sted å kjøpe brød, spise lunch eller ta en pizza og et glass rødvin på kveldstid.

Åpent bakeri på Torshov. CC by-SA 2.0 flickr-comlarskflem

Kultur og mat

Går du videre er det bare fem minutters spasertur til en rekke andre kafeer og restauranter på Torshov. Soria Moria huser både Cosmopolite med konserter og arrangementer, og Nationaltheatrets filial Torshovteatret. På Soria Moria finner du også en filial av restauranten Sult Bar & Bistro. I kjelleren ligger den populære thairestauranten Som Tam som har fått strålende kritikker i Aftenposten. Teater er det også rett borte i gata på Trikkestallen Café Teater, med dukketeater og annen kultur, og koselig kafé og uteservering om sommeren. I Ivan Bjørndalsgate finner du nok et teater, nemlig improvisasjonsteateret Det Andre Teatret (med kafé).

Butikker
Det ligger en Kiwi like over veien for gården, hvor du finner det meste av dagligvarer. Ved utgangen fra T-banen på Sinsen ligger en REMA 1000 og apotek. På Sandaker senter, som ligger tre minutters gange unna, finnes det bokhandel, optiker, ICA, Nille, blomsterhandel, grønnsakshandel, Vinmonopol, bibliotek, apotek, restaurant og gullsmed. Storo Storsenter, Oslos største kjøpesenter, ligger ti minutters gange (eller et par busstopp) unna. Her finner du kort sagt alt mellom himmel og jord. Interiørartikler, klær, treningssenter, legesenter, tannlege, dagligvare, og alt annet man kan tenkes å ha behov for. Nyoppusset i 2010 – senteret har alt du trenger!

Natur
Fra uteliv og kultur på Torshov og Grünerløkka (10-15 minutters spasertur) er det også kort til natur. Søylegården ligger nemlig rett øst for Akerselva, noe som gjør at du med letthet kan komme deg til skog og mark, samtidig som du kan spasere til byen i naturskjønne omgivelser. Går du motsatt vei, er det bare et par minutters gange til Torshovdalen – et flott sted å gå tur eller ake om vinteren.

Paviljongen i Torshovparken. CC by-SA 2.0 flickr.com:gisleh

Torshovparken ligger bare et steinkast nedi veien. Her er det et eldorado som sommeren, med vakre gressbakker, dansepaviljong og baner til både volleyball og basket, og fine lekestativer til barna. Og da kan man spise deilig lunsj på Trikkestallens uteservering for eksempel.

Reklamer