Nærmiljøet

Gården vår ligger på øvre Torshov (ifølge Riksantikvaren) eller Sandaker. Rett over gata for gården ligger Åpent bakeri i Åsengata – et trivelig sted å kjøpe brød, spise lunsj eller ta en pizza og et glass rødvin på kveldstid.

Åpent bakeri på Torshov. CC by-SA 2.0 flickr-comlarskflem

Kultur og mat

Går du videre er det bare fem minutters spasertur til en rekke andre kafeer og restauranter på Torshov. Soria Moria huser både Cosmopolite med konserter og arrangementer, og Nationaltheatrets filial Torshovteatret. På Soria Moria finner du også Nieu Scene og Apsorn Thai. Teater er det også rett borte i gata på Trikkestallen med dukketeater og annen kultur, og koselig kafé og uteservering om sommeren. I Ivan Bjørndalsgate finner du nok et teater, nemlig improvisasjonsteateret Det Andre Teatret med kafé.

Butikker

Nærmeste matvarebutikk er Kiwi like over veien for gården. Ved T-banen på Sinsen ligger REMA 1000 og apotek. På Sandaker senter, som ligger tre minutters gange unna, finnes det bokhandel, optiker, Coop Mega, Nille, blomsterhandel, vinmonopol, bibliotek, apotek, café og gullsmed. Storo Storsenter, Oslos største kjøpesenter, ligger ti minutters gange (eller et par busstopp) unna.

Natur

Søylegården ligger rett øst for Akerselva, noe som gjør at du med letthet kan komme deg til skog og mark, samtidig som du kan spasere til byen i naturskjønne omgivelser. Går du motsatt vei, er det bare et par minutters gange til Torshovdalen – et flott sted å gå tur eller ake om vinteren.

Paviljongen i Torshovparken. CC by-SA 2.0 flickr.com:gisleh

Torshovparken ligger bare et steinkast nedi veien. Her er det et eldorado som sommeren, med vakre gressbakker, dansepaviljong og baner til både volleyball, basket, boulle og fine lekestativer til barna.