Vaskeriet

Etter en prøveordning på et halvt år, besluttet styret høsten 2013 at vi kun skal vedlikeholde maskinene i fellesvaskeriet i Knud Graahs gate 3.

Etter vedtak på generalforsamlingen i 2013 er det også tillatt å vaske på søndager. For å bruke fellesvaskeriet, trenger du følgende:

  • kode for utgangsdøren
  • nøkkel til din egen oppgang for å åpne døren til vaskerikjeller
  • vaskerinøkkel for å åpne vaskeridøren
  • datolåsnøkkel for å reservere vasketid
  • polletter for å kunne starte vaskemaskinen

Du må bruke kodene (fra styret) for å komme inn i oppgaven i Knud Graahs gate 3. Kodene virker kun i det tidsrommet som vasking er tillatt (se husordensreglene). Les mer om vaskeriet her. Les mer om nøkler her.

Bilde av rør

Foto: Ram Gupta

Det er lett å bruke vaskeriet, men hvis du er ny her, er det best å spørre en nabo eller styret om hvordan det fungerer. Her følger likevel et forsøk på forklaring:

  • For å komme inn i vaskekjelleren bruker du nøkkelen til din egen oppgang.  Du må reservere tid for vask på tavla med datoer. Husk at du må ta i bruk vaskemaskinen innen 30 minutter etter reservasjonsstidens påbegynnelse, ellers kan vaskerommet benyttes av andre.
  • Det er vaskemaskin (maks 6 kg), sentrifuge og tørketrommel i vaskeriet. Du trenger vaskepolletter for å kunne starte vaskemaskinen. Polletter selges av styret hver andre mandag i måneden. En pollett er nok til en runde med vask eller tørk. Oppslag om salgstidspunkter henger i alle oppganger.

Dersom noe skulle gå i stykker når du bruker det, må du gi beskjed til styret med engang. Du må ikke legge for mye tøy i maskinene, dette er som regel årsaken til at vaskemaskinen blir ødelagt. Det er også viktig at det brukes egne poser til vask av BH-er. Slike poser kan kjøpes rimelig i de fleste klesbutikker. BH-spiler har flere ganger satt maskinene ut av drift.

Du kan bruke tørkesnorene i gården til å tørke tøyet ditt.

Reklamer