Nyttig info for deg som flytter inn

Velkommen til Søylegården!

Velkommen - titter ut av vindu

Velkommen! Foto: Ram Gupta

Velkommen til Borettslaget Nordre Åsen kvartal IIB. Gården vår består av 123 enheter – så det tar nok litt tid før du treffer alle.

På denne velkomstsiden skal vi ikke gjenta alt som står ellers på websidene våre, men gjenta et par tips.

Vi håper websidene kan være nyttige for deg som er nyinnflyttet og gi deg kjapp oversikt over ting du trenger å vite.

Ellers finner du både husordensregler og vedtektene, informasjon om parkeringsplasser og mye annet her på webben. Du finner også mye forskjellig nyttig informasjon om bolig på Forbrukerportalen

Hvis du ikke finner informasjonen du trenger, kan du enten ta en kikk på oppslagstavlen nede i oppgangen din, kontakte styret, spørre noen av de hyggelige naboene i oppgangen – eller sende en melding til nye naboer på Facebook-gruppen som er opprettet av og for beboerne.

Facebook-gruppe for beboerne

Bli med i Facebook-gruppa vårGården har en egen Facebook-gruppe. Den ble opprettet av beboerne og drives av beboerne. Den er altså ikke en offisiell side for styret.

Fordi vi ønsker at denne siden kun skal være for vi som bor her, er den lukket for andre. Du må derfor be om å få bli medlem av gruppen før du får se veggen og bildene der.

På Facebook-siden finner du alt fra spørsmål om å låne sukker til tips og bilder. Merk at du ikke kan kontakte styret i borettslaget på Facebook-siden.

Kontakt styret

Styret må du kontakte via styrets e-post eller kontaktskjemaet på styresiden.

Nøkler og vaskeri

Når du flytter inn skal du motta nøkkelkoden til ytterdøra, fått nøkkel til leilighet, loft/kjeller og fellesvaskeri fra den som flytter ut eller fra megleren.

Fellesvaskeriet finner du i kjelleren til Knud Graahs gate 3. Du finner informasjon om vaskelister, tider og det smarte ‘låsesystemet’ på døra til vaskeriet.

Tider for salg av vaskepoletter blir slått opp på oppslagstavlen i alle oppgangene.

Skulle du ha mistet nøkkelen til sikringsskapet, selges standardnøkkel på låsesmeden rett borte i Grefsenveien (standard «20-nøkkel»).

Dersom du ønsker å bestille nye nøkler til oppgangen eller vaskeriet, kan du se mer informasjon om hvordan du går fram på undersiden for «stort og smått«.

Les mer om nøkler og vaskeri her.

Husleie

Du må ikke bruke selgers giroer for betaling av felleskostnader. Nye giroer med ditt navn og KID-nummer vil bli sendt direkte fra vår forretningsfører OBF. Det kan ta litt tid før den første fakturaen kommer, men den kommer!

Fellesarrangementer

Dugnad

Dugnad er trivelig. Foto: Minggu

I løpet av året har vi vanligvis to dugnader (mai og oktober) og en sommerfest i august. Dessuten tenner vi julegrana første søndag i advent hvert år.

Det er både hyggelig og lurt å delta på disse arrangementene for å bli kjent med andre i gården og få info om ting du ikke tenkte på å spørre om.

Hvis du er interessert i blomster og planter, er du velkommen til hagegruppa som møtes hver annen uke i sommersesongen.

Brannvarsler og andre praktiske opplysninger

Skulle du være så uheldig og brannalarmen går uten at det faktisk er brann: Her finner du raske råd for å stenge av varsleren nede i oppgangen!

TV og bredbånd

Borettslaget har fiber bredbånd levert av Nextgentel. Beboere som ønsker større hastighet enn standardpakken, eller andre tjenester, som f eks kabel-TV, ordner dette selv direkte med Nextgentel.

Husdyr

Ønsker du å skaffe husdyr må du først søke om dette til styret jmf. Husordensreglene pkt. 6 og Vedtektene § 4.1.

Gå til siden for vedtekter og husordensregler

Navneskilt

Foto: Ram Gupta

Navneskilt til ringeklokka har mål 1.9cm X 6.4cm. Du kan skrive ut navneskiltet på vanlig papir eller transparent.

Lokket på ringeklokka tas av ved hjelp av en liten flat skrutrekker. Skyv flappen på høyre side av lokket forsiktig til side og vipp lokket ut. Navneskiltet føres inn fra siden.

Bruk gjerne disse malene for å få riktig størrelse: pdf eller doc. Har du problemer med å få på plass navneskiltet kan du få hjelp av styret.

Navneskilt til postkassen kan bestilles direkte fra Posten.

Vi håper du vil trives her, og blir en god nabo. Velkommen skal du være! Og lykke til med utforsking av websidene våre.