Nyhetsbrev og byvandring 7. mai

Bilde

CC by-SA flickr national_library_of_australia_commons

Vårens nyhetsbrev er klart. Les mer om generalforsamling, dugnad, avfallscontainerne, byttemarked på dugnaden, dyrehold, grillplassen og mer på denne lenken (google dokument / pdf).

Legg spesielt merke til at styret arrangerer en lokal byvanding tirsdag 7. mai med lokalhistoriker Leif Gjerland.  Han er i dag informasjonssjef i Bydel Sagene og har hjertet solid plantet på Østkanten, bl.a. som forfatter av bøkene Østkanten, Hvis slottet lå på Tøyen og Navn i Oslo. Kanskje har du også lest den faste lokalhistoriespalten hans i Aftenposten?

Vi starter fra bakgården vår tirsdag 7. mai klokken 18, og går en runde i nabolaget og får høre historien om området vi bor i. Omlag klokken 20 går vi inn på Ragnas Hage og får et lite foredrag om «Hvorfor Torshovbyen ble som den ble«.

Bilde

Lokalhistoriker Leif Gjerland

Innholdet i vil sentrere seg rundt forholdene i Kristiania før Torshovbyen ble til, og de radikalte nytenkninger som ble bygget fram rundt 1920. Som Gjerland sier, preges Torshov av «en etterstrebing av verdighet for arbeiderklassen som blant annet manifisterte seg i søylene» i Søylegården.

Vi gleder oss til å høre mer, og håper mange vil møte!

Reklamer